wees auditief toegankelijk
Blog » Hoor-Markt

Hoor-Markt

update 13 maart 2014
 

Hoorproblemen: Wat weet je ervan?  

  programma Hoormarkt  
  ontmoetingsruimte NijWeDo Trees Ribbinkzaal
zaal open, koffie/thee vanaf 10.00h    
ALV voor leden     10.30-11.15h
Hoormarkt   12.00-16.00h 12.00-16.00h
lezing ervaringsdeskundige   12.00h-12.30 (incl discussie)
workshop NMG (gebaren)   15.00-15.30h
       


De volgende organisaties zijn aanwezig of bieden foldermateriaal aan:

  • De Hoorstichting met informatie over preventie van hoorproblemen.
  • Oorakel: over hoorhulpmiddelen zoals wek- en waakapparatuur; en apparatuur, Apps of software om beter te telefoneren of te communiceren in rumoerige omgeving of in een grote ruimte.
  • NVVS-Gelre met info over aktiviteiten, toegankelijkheid, "meedoen". 
  • NVVS landelijk  voor belangenbehartiging, lotgenotencontact en toegankelijk op het gebied van slecht(er) horen. Verder, detailinformatie over tinnitus, Meniere, hyperacusis, brughoektumor en www.Hoorwijzer.nl .
  • Nijmeegs Welzijn Doven (NijWeDo) over doofheid, revalidatie en recreatie.
  • Tolknet met een demonstratie van een schrijftolk en hoe je er zelf gebruik van kan maken.
  • Pro Persona, De Riethorst, Ede, laat  zien  wat men kan betekenen voor de slechthorende mens oa op het gebied van tinnitustherapie, een cursus spraakafzien of gebarentaa.
  • Een zeer bekende audicienketen biedt een hoorscan aan, klein onderhoud apparatuur, voorlichting over vergoeding door zorgverzekeraars van allerlei hulpmiddelen, tevens gratis hoorslangetje vernieuwen.
  • een workshop NMG
  • Tav de kraamhouders: 

Beschikbare ruimte is 3 bij 2m (bxd) voor 1 á 2 tafels (1,2x0,8m).
Totaal opp tentoonstellingsruimte: 10 x 7 meter waarin nu 8 kramen.
Electriciteitsaansluiting graag opgeven, WIFI is aanwezig. Kraam opbouwen vanaf 10.00 uur. De hoormarkt duurt van 12.30 tot 16.00 uur.

Voorafgaande aan de hoormarkt heeft de NVVS-Gelre de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van 11.00 tot 11.15 uur, in een andere ruimte dan waar uw stand staat. Vervolgens een kortdurende en eenvoudige  lunch tot 12.00 uur. Het is prettig voor ons als u laat weten hoe laat u de stand wilt opbouwen.
Wanneer uw afvaardiging mee wilt lunchen kunt u dat laten weten. Graag vermelden om hoeveel personen het gaat.
Er zijn voor uw instelling helemaal geen kosten aan verbonden, ook niet voor de lunch. Koffie en thee is voor iedereen gratis.
Parkeergelegenheid is vlakbij en gratis.
De eerste Hoormarkt die we organiseren in deze regio wordt ondersteund door veel publiciteit in Nijmegen en omstreken ( Wijchen, Cuyk, Boxmeer, Groesbeek, Millingen, Grave) ook in Arnhem en omgeving. Onze leden zitten verspreid over Gelderland. Een groot gebied dus, het is realistisch te stellen dat belangstellenden niet bekend met de NVVS vooral een lokale origine hebben (
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u Marian Peters of mij altijd bereiken via onze e-mail. Het adres waar de Hoormarkt zal plaatsvinden is: Wijkcentrum “de Schalmei” , Symfoniestraat 204, 6544 TN Nijmegen