wees auditief toegankelijk
Blog » Gratis lid worden?

Gratis lid worden? De NVVS: brug tussen patient en de Zorg.

Jaarlijks krijgen in ons land 55.000 mensen een nieuw hoorapparaat, waarvan 70% dubbelzijdig; totale kosten: 1,4 miljard €. Helaas een deel blijkt al snel ontevreden. Dit had kunnen worden voorkomen door betere voorlichting, waaraan de NVVS graag een bijdrage levert. De NVVS ijvert er oa voor dat nieuwe hoorapparaten nog betaalbaar en van goede kwaliteit blijven. Voor het eerst een hoorapparaat dragen is een emotionele gebeurtenis, niet iets om te showen zoals een nieuwe bril. Lotgenotencontact helpt je daarbij en leert je ook beter te bewegen in omstandheden waar een hoorapparaat alleen tekort schiet. De avondbijeenkomst Slecht spraakverstaan is een voorbeeld, maar over het hele land zijn dergelijke activiteiten dankzij aktieve vrijwilligers.  Je zult verwachten dat de NVVS daarom heel veel leden heeft, immers de macht van het getal doet er toe. Het is ten slotte een consumenteorganisatie op het gebied van hoorhulpmiddelen. Hoeveel leden denk je dat de NVVS momenteel heeft? Veel te weinig gezien bovengenoemde aantallen: zeggen en schrijven ongeveer 7500! Als nu eens ......................................???

 

Wordt nu lid.

 

Omdat de NVVS een erkende en onafhankelijke patiëntenvereniging is, vergoeden de meeste verzekeringsmaatschappijen (een deel) van uw lidmaatschap.

 

Raadpleeg uw verzekeringsvoorwaarden of nog makkelijker: kijk op de NVVS-website Hoorwijzer.nl, waar we voor u op een rij hebben gezet welke zorgverzekeraar een vergeding van het NVVS-lidmaatschap biedt. Klik hier om naar het overzicht te gaan.

 

Als lid krijgt u bovendien:
• 25% korting op producten uit de NVVS-winkel;
• 10% korting op de collectieve ziektekostenverzekering;
• Gratis toegang tot het Juridisch Steunpunt waar u terecht kunt met vragen over zorg;
• Gratis toegang tot themabijeenkomsten van HOORagenda. Hier leert u lotgenoten kennen en hoort u meer over uw hoorprobleem;
• 6 keer per jaar HOREN Magazine, boordevol tips en medische achtergrondinformatie.

 

Interesse? http://www.nvvs.nl/Profile/nl-NL/aanmelden-lid-donateur