wees auditief toegankelijk
Home » De Middengroep

Verslag workshop Klankschalen Middengroep 15 nov 2014.

Aan deze workshop gegeven door Ernestine van de Pol namen 8 mensen uit de Middengroep van NVVS Gelre deel op de locatie: Wijkcentrum Ark van Oost.

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor slechthorenden; Men komt tot een diepe ontspanning door het effect van trilling; dit werkt helend/ genezend. Kijk op www.viaklank.nl voor meer informatie en uitleg.

De ervaringen van onze deelnemers waren heel divers. Sommigen beleefden het als een gelukservaring , anderen vielen door de diepe ontspanning in slaap; weer anderen hadden niets gevoeld maar hadden wel ontspannen gelegen. Het effect van de klankschalen was soms direct, soms uitgesteld. Met deze interessante en prettige ervaring rijker werd de workshop afgesloten.

Een volgende activiteit voor de NVVS Gelre Middengroep is te verwachten in het voorjaar april of mei. Wil je graag meedoen geef jezelf dan op bij middengroepgelre@hotmail.nl . Voorwaarde is dat je in de leeftijd van de middengroepers bent, tussen 40 en 70 jaar,  actief in het leven staat en woonachtig bent in het doelgebied van de afdeling NVVS Gelre.

Een lidmaatschap van de NVVS( Nederlandse Vereniging Van Slechthorenden) is niet verplicht maar wel een pré. De kosten van dit lidmaatschap ( € 32,00 ) kunt u veelal terugkrijgen van uw zorgverzekering.Zie:  www.nvvs.nl

De Middengroep

Deze groep, met ook een landelijke equivalent, bestaat uit leden in de leeftijd van 40 tot 70 jaar welke sociaal actief zijn. In Nijmegen is de coördinatie in handen van José Leijten en Ellen Spoelstra, zij organiseren jaarlijks een of meer activiteiten met als doel: ervaringen uit te wisselen, wat houdt ons bezig, hoe voelen we ons met ons hoorprobleem, welke hoormiddelen gebruik je, uitwisseling van tips, cursussen spraakafzien? 

Enkele voorbeelden van activiteiten in het verleden:
-een stadswandeling te Nijmegen;
-een wandeling in de omgeving van de Veluwse Sprenkenbeken: de Belmonte

-een wandeling in de Hatertse Vennen nov 2016
-diverse workshops over "gehoorverlies en communicatie" door Wendelina Timmerman van “ Hooridee” uit Haarlem. 

Hier kwamen o.a. de volgende vragen aan de orde:
-Hoe vraag ik aandacht en begrip voor mijn slechthorendheid bij mijn vriend(-in), partner, collega's?
-Hoe kom ik op een vriendelijke manier op voor mezelf?
-Hoe komt het dat mensen steeds vergeten dat ik slecht kan verstaan wat ze zeggen?
-Hoe zorg ik dat ik erbij blijf horen?
-Hoe zorg ik ervoor dat ze rekening met mij (blijven) houden? 

Ben je enthousiast over deze activiteiten (zie ook het jaarverslag) en wil je de volgende keer mee doen, geeft je dan op: middengroepgelre@hotmail.com.
Komend voorjaar hebben we weer een leuke wandeling in petto. 

José Leijten en Ellen Spoelstra.