3 nieuwe ringleidingen in Maria Montessori

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 11:12

Afgelopen weekend werden weer 3 vermeldingen toegevoegd aan www.hoorwijzer.nl/gebouwen/.

Het betreft ringleidingen die zijn aangelegd in de nieuwbouw sociologie Maria Montessori, van de Radboud Universiteit (ru.nl). De collegezalen hebben elk 99 zitplaatsen en liggen vlak naast elkaar.

Al tijdens de ontwerpfase werd het advies gegeven om ringleidingen te overwegen. Ze lijken ouderwets maar zijn nog steeds uiterst gebruiksvriendelijk, zowel voor de organisatie als voor de slechthorende luisteraar, mits deze laatste een luisterspoel in het hoorapparaat heeft, dan wel in een zg "streamer." gebruikt. De ringleiding kon hier vlak na het storten van de betonvloer in het beton worden gedrukt, waarna een toplaag alles afdekte. De ligging van de leidingen is zodanig dat de magnetische strooiing minimaal is. Inderdaad is er geen storing tussen twee naastgelegen zalen. Na het aansluiten van de ringleidingversterkers werd een prima geluidsweergave verkregen; een technische + zintuiglijke keuring volgens Norm EN 60118-4:2006 bevestigde dat. 

De stichting Hoormij.NVVS www.StichtingHoormij.nl/ wenst de slechthorende studenten en hun familie en  medewerkers van de Radbouduniversiteit veel profijt van deze installatie in de loop van jaren!

Om er gebruik van te kunnen maken: druk op de T-stand van het hoorapparaat, zoals aangegeven met een sticker op de apparatuur-kast. Zo heeft men een perfect spraak-verstaan onafhankelijk van de echo of de afstand, mits er gericht in de microfoon wordt gesproken. (Ook de laptop en beamer zijn gekoppeld aan de ringleidingversterker). 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.