wees auditief toegankelijk
Blog » Een taart voor Anita

Een taart voor Anita

Gepubliceerd op 5 september 2020 om 21:11

Hoorcafé Veenendaal is betrokken bij Let’s t@lk, een regelmatig terugkerende gelegenheid voor slechthorende en dove mensen om met elkaar in gesprek te gaan. Ja, je leest het goed: met elkaar in gesprek gaan, oraal dan wel met gebarentaal. Als je (zo plots) je gehoor verliest of mist dan is een gesprek een belangrijke menselijke behoefte, waar niet aan voldaan kan worden en Let’s t@lk voorziet daarin. De opkomst is variabel, afhankelijk van het onderwerp. Dit vraagt uiteraard om meer uitleg.

Welnu bij Let’s t@lk speelt schrijftolk Anita Noordhof een centrale rol, vaak ook met assistentie van een gebarentolk. Men is online Via Zoom met elkaar verbonden en Anita is initiatiefneemster en nu al een hele tijd de coördinator. Zoom biedt de mogelijkheid om alle spraak zo optimaal mogelijk weer te geven, daarbij nog eens ondersteund door de tekst van de schrijftolk en de gebaren van de gebarentolk. Ook is er een foto overzicht, individueel voorzien van ieders naam.

Vragen kun je door je hand op te steken, maar ook via een chatfunctie indienen, iedereen ziet deze berichten langskomen en af en toe worden deze dan behandeld. Regelmatig roept Anita de “lieve mensen” in haar adresbestand op voor een gezellig gesprek, of om geïnformeerd te worden over een belangrijk onderwerp. Let’s T@lk geeft de deelnemers absoluut een veilig gevoel, het is vertrouwd.

 

 

Uw blogger was, bij voorbeeld, present bij een lezing van een universitair geschoold filosoof over het onderwerp “relaties”. Meer dan een half uur zaten de 45 aanwezigen zichtbaar geïnteresseerd te luisteren. Zeer interessant, na afloop werden de vragen beantwoord en deze waren van een hoog niveau.

 

Zorgbelang Inclusief kwam deze activiteiten “ter ore” nadat coördinator van het Hoorcafé Veenendaal en VN ambassadeur Amir AL Itejawi een interview had met Jan Troost. Jan zocht namelijk organisaties  die er toe doen, indruk maken. Deze organisatie zou geëerd worden met een taart.

 

Enkele dagen later werd dus de prijs aan Anita uitgereikt door Amir AL Itejawi, deze overhandigde de oorkonde en de taart, deze taart is voor alle geweldige mensen die samen Let’s Talk lieten ontstaan. Het was een heel bijzondere tijd in coronatijdsperk!

Het is fijn als we zo’n mooie initiatieven tijdens coronatijdperk prijzen. We delen succes en waarderen de structurele inzet van lieve mensen. Let’s Talk verdient een kers op de taart voor de oprechte ondersteuning en bijzondere inzet voor mensen die doof en/of slechthorend zijn tijdens de Coronatijd. De taart is met veel enthousiasme ontvangen.

 

Hierna was er een geanimeerde overleg tussen Anita, Amir en andere belangstellenden. De dag werd besloten met een heerlijk maal waar Huize Itejawi bekend om is. Uw blogger zag nadien al weer twee oproepen langskomen. Let’s t@alk voorziet duidelijk in een behoefte. Een aantal lezers zal stellen dat dit contact toch wel erg kunstmatig is. Gedeeltelijk mee eens, maar het schept wel een band. Deze werd van de zomer versterkt door op 4 verschillende campings in Nederland af te spreken voor een life contact en eventueel enkele dagen verblijf. Let’s t@lk ga zo door!

Bij de foto: links Amir overhandigt de taart aan een aktieve Let's T@lker en midden: Anita

Bekijk het interview met Amir AL Itejawi hier:

https://www.youtube.com/watch?v=nfgkcMyjZO4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1vfrgYpAy7hY9SqSwi2QYOvmVcQjRDE6EH_JIdYu-LAvLdDnmBzQLadB8

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.