de Corona pandemie

Gepubliceerd op 16 maart 2020 om 21:08

We maken een moeilijke tijd door, zoals ook minister president Mark Rutte vanavond meldde. De maatschappij staat op slot, we moeten zo veel mogelijk binnenblijven om van virus overdracht gevrijwaard te worden en het ook niet over te dragen mocht je besmet zijn (vaak zonder het te weten).
Dit advies geldt vooral voor ouderen. Dus als je voor hen boodschappen doet, heel fijn, maar hou daarbij dan we 1,5 meter afstand (zie figuur).
Het is een gekke periode met steeds legere agenda’s en iedereen gedwongen iets anders te doen dan normaal. Het is een periode van thuiswerken of om dat te leren voor de tijd dat er weer files op de weg zijn terwijl de straten nu leeg lijken. Er zijn tal van uitzonderingen van mensen in "vitale beroepen" die nu net harder moeten werken dan normaal, terwijl ze eigenlijk al om extra assistentie vroegen. Hun kinderen zijn nu onder toezicht van oppas-centrales terwijl de vitale hulpverlener zijn/haar werk verricht met minimale beschermmiddelen. In deze periode staan onze zorgen vanzelfsprekend op het tweede plan, onze primaire aandacht en respect ligt bij deze zorgmedewerkers en anderen in de vitale beroepen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.