Met één microfoon communiceren met 14 aanwezigen.

Gepubliceerd op 14 november 2019 om 11:40

De ene keer kom ik moe thuis na een overleg in een ruimte met veel echo, waar je je moet aanpassen aan de omstandigheden. De andere keer kom ik blij thuis als de omstandigheden zich aanpasten aan mijn hoorpobleem, er blijkt dan “ïnclusie” te zijn. Dat is een wat cryptisch begin van deze blog vandaag.
Ik had een informatief overleg en reikte mijn Phonak Pen over aan de ambtenaar die een inleiding gaf bij een tentoonstelling. Daarnaast waren er 13 andere geïnteresseerden van wie verwacht werd commentaar te geven op de punten die op de posters gemeld werden.

 

Nadat de ambtenaar was uitgesproken meldde zich de eerste aanwezige met commentaar, hij nam de Pen spontaan over en dit ging zo door. Kortom: iedereen wachtte op zijn of haar beurt, kreeg ten slotte de Pen en dat was een sein om dan te spreken. De organisatoren hadden nog nooit zo’n geordend overleg meegemaakt en ik had nog nooit zo veel meegekregen van zo een grote groep mensen. De omstandigheden? We stonden allemaal rechtop en liepen naar elkaar toe indien nodig om de Pen over te reiken aan de volgende spreker. De groep bestond uit leden van 2 gemeentelijke overleg platforms, die geacht mogen worden behoorlijk sociaal te zijn. Er was verder geen storende achtergrond, vaak is er sprake van meer groepen, een extra groep in de ruimte zou behoorlijk storen. De Phonak Pen bleek handig, maar uiteraard is een losse- of draadmicrofoon via een ringleiding beter. Immers, dan kunnen er nog meer mensen met een hoorprobleem “meedoen”. Staan in deze situatie bleek voor mij dus veel minder vermoeiend.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.