wees auditief toegankelijk
Blog » Henri Derksen, lid van verdiensten van?

Henri Derksen, lid van verdiensten van?

Gepubliceerd op 2 november 2019 om 09:34

In de najaarsvergadering van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) is ons lid:

*van de Commissie Toegankelijkheid van de Hoormij

* prominent steunpunt van de Arnhemse Platform Chronisch zieken en gehandicapten (APCG) als Toegankelijkheidsfunctionaris

*benoemd tot  lid van verdienste van De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (of LVBHB).

Henri, zelf schipperszoon en samen met zijn broer eigenaar van het ouderlijk schip zet zich al jaren "met tomeloze energie" in voor adequate en up to date wet en regelgeving. Op de lange vaartochten door de wateren ontmoet hij regelmatig problemen die aangepakt moeten worden en zo heeft hij dan weer een "ontspannende" vakantie. Op de foto een karakteristieke opname van Henri met een koptelefoon als hoorapparaat en de Sennheiser zender in de hand.

 

Achtergrondinfo: De LVBHB, https://www.lvbhb.nl/, zet zich in om oude bedrijfsvaartuigen als historisch varend erfgoed te bewaren! De Vereniging heef ruim 1800 leden met 2529 schepen, die meer dan 50 jaar geleden Hollands Glorie op de Nederlandse, Duitse en Belgische rivieren en kanalen hebben hoog gehouden. Dat zijn niet alleen vrachtschepen, maar ook vissersschepen, veerponten, parlevinkers, werkbootjes. Kortom: schepen van allerlei soort, zeilend, gesleept of met een motor, die de economie van Nederland draaiende hielden.
Vrijwel alle schepen zijn in handen van particulieren, die hun schip vaak letterlijk van de sloop hebben gered. De schepen worden zonder subsidie, met veel liefde en kennis in de vaart gehouden.
De leden moeten voldoen aan veel wet-en regelgeving (zowel Europees, nationaal als regionaal); meer specifiek gaat het over ligplaatsen, sluiten en weer openen van vaarroutes, registeren, certificering van het varend goed etc. Hiervoor is overleg nodig met alle relevante overheden. Dit komt allemaal samen bij de werkgroep Wet- en Regelgeving waar Henri dus een prominent lid is. We wensen Henri van harte proficiat met deze onderscheiding.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.