wees auditief toegankelijk
Blog » Geoff Cooling; Zijn luisterspoelen in hoortoestellen overbodig?

Geoff Cooling; Zijn luisterspoelen in hoortoestellen overbodig?

Gepubliceerd op 24 juli 2019 om 16:00

Gepubliceerd april 25, 2019
Absoluut niet! Waarom u altijd een luisterspoel moet overwegen
Ik las met afgrijzen onlangs dat een aspirant patiënt werd verteld dat ringleidingen en hoortoestel luisterspoelen verouderde technologie zijn en nu vervangen worden door Bluetooth. Het is gewoon niet waar, luisterspoelen en solosets zitten een beetje in het verdomhoekje, alleen maar omdat het oude technologie is. Beide systemen zijn net zo relevant vandaag voor toekomstige hoortoestelgebruikers als ooit.
Zelfs met de almaar groeiende Bluetooth-hoortoestel markt is een luisterspoel nog steeds een geldig kenmerk en zal het zo vele jaren blijven. Veel van de huidige hoortoestellen worden geleverd met Bluetooth en met reden ook een luisterspoel. Hierbij de argumenten:
De hernieuwde opmars van luisterspoelen.


In het Verenigd Koninkrijk, Ierland en vele landen in Europa worden ringleidingen en solosystemen frequent gebruikt. In elke openbare gebouw met inbegrip van concertzalen, kerken, theaters, luchthavens, taxi's, winkels en overheidsgebouwen vindt men ze. Zo voldoet men aan de eis van de EUs inzake toegankelijkheid. Hoewel dat niet het geval is in de VS, ziet men solosets en ringleidingen/lussystemen daar steeds vaker, dankzij geëngageerde campagnevoerders en de vereniging van gehoorverlies van Amerika.
Het is heel simpel: met een luisterspoel kun je eenvoudig verbinding maken met ringleidingen. Ze geven directe draadloze invoer in uw hoortoestellen. Geen interferentie, geen achtergrondruis, alleen het signaal rechtstreeks van de ingang, of dat nu de microfoon is die een priester gebruikt, het audiosysteem in een theater, de microfoon die de kassier spreekt bij de Bank of de muziek van het podium van de concertzaal. Het systeem geeft u de allerbeste toegang tot het geluid dat u wilt horen.
Dus nee, luisterspoelen zijn niet achterhaald, ze kunnen oud zijn, maar ze werken prima en er is absoluut geen teken van een betere oplossing aan de horizon. In feite, als er iets is, worden ringleidingsystemen steeds populairder in de VS, zodat u uw luisterspoel op meer plaatsen kunt benutten dan ooit tevoren.
Geoff Cooling, een Ierse hoortoestel blogger, die al meer dan tien jaar betrokken is bij de hoortoestel industrie.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.