wees auditief toegankelijk
Blog » Google bedankt: moeiteloos spraak in tekst omzetten

Google bedankt: moeiteloos spraak in tekst omzetten

Gepubliceerd op 29 juni 2019 om 20:07

Live transcriberen is een toegankelijkheidsapp die is ontwikkeld voor doven en slechthorenden en door iedereen kan worden gebruikt. Voor Live transcriberen wordt gebruikgemaakt van de toonaangevende Google-technologie voor automatische spraakherkenning. De service genereert een realtime transcriptie van spraak en geluid naar tekst op je scherm, zodat je gemakkelijker kunt deelnemen aan gesprekken in de wereld om je heen. Je kunt het gesprek ook voortzetten door je antwoord op het scherm te typen. OOk achtergrondgeluiden worden weergegeven in de linker benedenhoek, zoals transcripties van geluiden zoals een blaffende hond of iemand die op de deur klopt. Door de visualisatie van geluiden kun je niet alleen gesprekken volgen, maar krijg je ook meer van de rest van de geluidswereld mee.

 

Mogelijkheden:
• Sla tot drie dagen geschiedenis op om terug te kijken in recente gesprekken of voor het vastleggen van college verslagen tbv studenten, of interviews tbv journalisten.
• Veeg omhoog om huidige gesprekken te wissen.
• Kopieer en plak transcripties.
• Ondersteuning voor transcriptie in meer dan zeventig talen en dialecten.
• Ondersteuning voor tweetalige gesprekken waarbij snel tussen twee talen kan worden geschakeld.
• Reageer zonder te spreken door je reacties in de app te typen.
Autocorrectie vanuit de logica van de tekst zoals New York onderscheiden van New Yorkterrier
• In de rechterbovenhoek is er een indicator voor geluidssterkte en achtergrondgeluid, kortom hier wordt het stemvolume in relatie tot het achtergrondgeluid weergegeven. Je kunt bij matige resultaten zo concluderen of je eventueel een rustiger plek moet opzoeken.
• De beste ontvangst bereik je met inpluggen van een (USB) microfoontje of Bluetooth-headset
• Via optionele haptische feedback wordt aangegeven wanneer iemand begint met praten of verder praat.
• Privé: Transcripties van gesprekken blijven veilig op je apparaat.
• Beschikbaar op Android 5.0 (Lollipop) en hoger.
De audio wordt niet opgeslagen nadat de transcriptie is verwerkt.

Live transcriberen is ontwikkeld in samenwerking met de Gallaudet University, de grootste universiteit in de Verenigde Staten voor doven en slechthorenden.
924 mensen gaven een score van 4,3 gemiddeld, dat is zeer hoog.

Wat zegt men ervan?
*Dove professor: de App heeft mijn communicatieproblemen met horenden opgelost!
*Fantastische app! Mijn vader is doof en wij schrijven altijd alles op een blocnote als we met hem communiceren. Dat kost veel tijd en we schrijven niet allemaal even leesbaar. Dan is dit een gave oplossing. Gewoon app openen, praten en je verhaal verschijnt. Pauze geeft automatisch een regel overslaan
*Een ideaal programma voor slechthorenden! De foutenmarge valt enorm mee, vergeleken bij andere apps. Misschien nog wel een ideetje voor de volgende update: wanneer er meer mensen praten, geef dan elke spreker een eigen kleur. Zo weet de slechthorende gebruiker wie er iets zegt.
*Het is erg handig voor doven en slechthorenden. soms is het niet duidelijk, maar dat is ook afhankelijk van de uitspraak. Bij te veel afwijking wordt er niets weergegeven.
*Goeie app google;  het converteren van spraak naar tekst werkt verbazingwekkend goed. Als er woorden slecht worden uitgesproken begrijpt de app ze meestal aan de hand van de context alsnog. Het is nu nog handiger nu het mogelijk is de tekst op te slaan.
Absoluut briljant. Ik probeerde dit in 4 talen. Het was zelfs mogelijk om een aantal vreemde animaties in het Frans en Nederlands te transcriberen, zelfs met muziek op de achtergrond. Het gaat maar door en dit is typisch voor uitgiftes op android basis.
Zelfs songs zoals van Justin Bieber worden goed getranscribeerd!
Je bent vrij om de spreker aan te kijken.

Geniet ervan met de groeten van Google.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.