wees auditief toegankelijk
Blog » Lidmaatschap van Verdienste voor Pierre Demacker

Lidmaatschap van Verdienste voor Pierre Demacker

Gepubliceerd op 25 april 2019 om 19:32

Pierre is in 1993 lid geworden van de NVVS. Als nieuw lid had je dan een persoonlijk gesprek met een lokaal bestuurslid. Door drukke werkzaamheden was een regelmatig bezoek aan de lotgenotencontacten spaarzaam, wel werden de landelijke ALV’s bezocht om op de hoogte te blijven. Hij trad toe tot de nieuw gevormde commissie Publiciteit. In 2003 was er een fusie van de afdelingen Arnhem/Velp, Ede/Driebergen en Nijmegen tot de regio NVVS-Gelre.


In de afronding besloot de afdeling Nijmegen toch zelf door te gaan. Regionaal werden er wel al bijeenkomsten georganiseerd, ook in Nijmegen. Pierre was toen coördinator. Het waren de tijden van een massale opkomst bij tinnitusvoorlichting. Zonder voorafgaande registratie kon het echter gebeuren dat de grote opkomst het nodig maakte een tweede bijeenkomst te organiseren. De voorlichtingsavonden vonden op 3 verschillende locaties plaats. Zo werd hij ingewijd in de problemen van tinnitus, ménière en andere hoorproblemen en droeg ook zelf bij met voordrachten over: Slecht spraakverstaan wat doe je er aan? Geleidelijk aan vormde zich een draaiboek voor dergelijke bijeenkomsten welke later landelijk werd overgenomen en geperfectioneerd. Mede bestuurslid/vice voorzitter José Leijten sprak Pierre toe op de ALV van 16 maart. “Pierre is al meer dan 25 jaar actief lid en vrijwilliger en wijdt zich sinds zijn pensionering volledig aan de organisatie lokaal en landelijk. Zo is hij onder meer expert in toegankelijkheid, lid van diverse (werk)groepen, houdt hij de literatuur en (inter)nationale conferenties bij en is sinds 2013 voorzitter van de grote afdeling Gelre”. Roelof Eleveld feliciteert Pierre met het lidmaatschap van Verdienste en overhandigt oorkonde, speld en bloemen. Hierna speekt Pierre zijn dank uit voor deze eer. Ook uit hij lof voor zijn medebestuursleden. Hij ziet mooie resultaten en heeft vertrouwen in de toekomst. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Piet Thissen
2 jaar geleden

Beste Pierre, via een artikel in De Brug wo 21 Aug. 2019 las ik over "sociale inclusie" en kwam ik jouw naam tegen.
Ik ben blij dat je ermee de kans krijgt om het probleem van slechthorendheid in onze samenleving (opnieuw) aan de orde te stellen.
Maar laat ik jou eerst nog feliciteren met je koninklijke onderscheiding, prachtig. Ik zie je nog levendig voor me na onze tijd in de adviescommissie JMG.
Daardoor voelde ik me ook geraakt om je deze reactie te sturen. Het ga je goed en veel groeiend succes met je werkzaamheden voor de slechthorenden, en vriendelijke groeten, Piet Thissen.