wees auditief toegankelijk
Blog » Over hulpmiddelen voor doven en slechthorenden

Over hulpmiddelen voor doven en slechthorenden

Gepubliceerd op 19 februari 2018 om 16:03

Vandaag hield GGMD medewerkster Karla van der Hoek een informatief praatje over hoorhulpmiddelen die handig zijn in de communicatie met anderen, bij het verstaan van de TV of telefoon en bij alarm. (voor verder lezen klik op de titel).

Dit bleek voor het communiceren oplosbaar met luisterhulpen, solo apparatuur, streamers, spraakherkenning en spraakafzien. De solo apparatuur is ook heel geschikt voor op het werk, daarbij kun je incombinatie met je hoorapparaat losse zendertjes krijgen die via streaming met BT doorgegeven worden aan het hoorapparaat. 

Experimenteel maar wel handig is spraakherkenning via de tablet, via de Smartphone na het activeren van het microphoontje in het Google dash board. Dan kun je ook je vorodeel doen met App zoals de AVA app en Early.

Bij problemen om de TV te verstaan kun je gebruik maken van de ringleiding, TV hulpen, maar ook via streaming (merkgebonden zenders)  en ondertiteling. Daarnaast is hier ook de mogelijkheidheid om solo apparatuur te gebruiken, of de soundbar, maar veel mensen hebben baat bij een koptelefoon met een draad of draadloos en ten slotte heb je ondertiteling.

De GGMD medewerkster benadrukte dat telefoneren helemaal niet duur hoeft te zijn. Beschikbaar zijn: versterkte microfoons, een teelfoon met streaming, waardoor dus een zender met een lus rond je hals wordt ingeseind met het bericht, dat je vervolgens opvangt met je hoortoestel. Ook is het natuurlijk mogelijk om een mobiele telefoon te benutten.

Voor verdere informatie werd een stencil verstrekt waar het praatje op weergegeven is. Wilt U meer weten maak dan een afspraak met Karla van der Hoek, GGMD, Apeldoorn. Hiervoor moet U wel een toestemmingsverklaring van de huisarts meenemen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.