Uitstapje naar de Tuinen van Demen

Gepubliceerd op 13 juli 2017 om 21:11

Onze vice-voorzitter José Leijten is een groot liefhebber van tuinieren, plantjes kweken en bloemen verzorgen. Het was haar idee de leden kennis te laten maken met een heel mooi tuincomplex gelegen op 3 km van de tuinen van Appeltern, maar aan de zuidkant van de Maas ipv de noordkant. Het is dus de vruchtbare rivierklei die het hem doet!

Op zondag 2 juli reden we of liften we mee naar de plaats van samenkomst waar José ons al stond op te wachten. Bij binnenkomst kregen we al een indruk dat dit voor bloemenliefhebbers een goede keuze was om een paar aangename uurtjes door te brengen. We werden ontvangen door de gastvrouw die vertelde dat ze met haar man de boerderij met omliggende grond al 25 jaar beheerden. De bloemperken bevatten meestal bloemen die qua kleur bij elkaar pasten omgeven door beukenhagen. Het was duidelijk dat het tuinonderhoud veel werk vergde, zelfs 's zondags liep de heer des huizes nog met een kruiwagen.

Na een vrij uur wandelen door de tuinen was er nog een heerlijke lunch. Daarna ontstond er een levendige discussie over van alles wat men meemaakte met het (minder goede) horen. Anderen voegden hun ervaringen toe en zo ontstond er dan per thema een consensus wat Herman, onze penningmeester, deed uitroepen dat "dit een heus lotgenotencontact was" wat iedereen graag beaamde. Tegen half twee stapten de meesten weer op, voldaan over de tijdsbesteding van een mooie zondagochtend.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

José Leijten
5 jaar geleden

Hallo Pierre, dankjewel voor het leuke verslag van het tuinuitje. Het was inderdaad een ontzettend leuk lotgenotencontact.