wees auditief toegankelijk
Blog » De week van het oorsuizen is begonnen!

De week van het oorsuizen is begonnen!

Gepubliceerd op 4 februari 2017 om 20:51

Oorsuizen (tinnitus) zou in meer of minder ernstige vorm bij een miljoen Nederlanders voorkomen. Waren het vroeger de ambachtswerkers die veel harde geluiden te verwerken kregen, nu is de muziekminnende jeugd vaak getroffen. Oorsuizen is een signaal van beginnende slechthorendheid. (voor meer info, druk op de titel).

Daarnaast zijn er andere oorzaken, zoals hormonale invloeden, toxiciteit van "geneesmiddelen" ed. Uit diverse onderzoeken kon worden afgeleid dat het oorsuizen in de hersenen gelegen is, het is een fantoomziekte. Gezien het vele voorkomen van tinnitus heeft de stichting Hoormij de volgende week tot "de week van het oorsuizen" uitgeroepen. Onze afdeling haakt hierop in en ondersteunt een voorlichtingsavond in het Rijnstate ziekenhuis wat we eerder al meldden (zie onder).

Als eerste haakte het dagblad Trouw in op deze speciale week. Vandaag was er een hele pagina aan tinnitus gewijd, Bovenaan vind U een PDF van dit artikel met complimenten voor de redactie. Daar zal het niet bij blijven, let dus op bij het krant lezen en TV kijken!

Bij de foto: 12 verschillende simulaties van tinnitus zoals ervaren door patienten (copyright Pierre Demacker).


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.