wees auditief toegankelijk
Blog » ALV-Gelre een succes, vol verwachting sinds de ratificering van het VN verdrag.

ALV-Gelre een succes, vol verwachting sinds de ratificering van het VN verdrag.

Gepubliceerd op 2 mei 2016 om 14:33

De ALV-Gelre was weer een succes. De opkomst was niet al te groot maar de input die het bestuur kreeg bleek weer eens waardevol.

De ALV-Gelre, goed georganiseerd door het bestuur met assistentie van enkele vrijwilligsters gaf weer de bekende vertrouwde gezichten te zien, maar ook maakten we kennis met enkele nieuwe gezichten. Men was tevreden met de door het bestuur verrichtte aktiviteiten in het afgelopen jaar en met de geplande activiteiten in 2016. Daarbij bleek dat bestuur en leden veelal op dezelfde golflengte zitten; de auditieve toegankelijkheid kreeg in alle facetten de meeste aandacht. Er werd gediscussieerd over problemen die men tegenkwam bij het meedoen, soms leek het dat men zich beter had moeten informeren; de voorziening was er namelijk wel. Kunnen we eisen stellen aan de auditieve toegankelijkheid?

Met referte aan het uitstekende spraakverstaan in de ruimte bij NijWeDo was het iedereen duidelijk dat men veel beter kan meedoen als de kwaliteit van de ringleiding goed is, dwz dat de voorziening gekeurd is en goedbevonden. Volgens opmerkingen van een lid uit Arnhem zijn er geen wetten die dwingend genoeg zijn om eisen te stellen van de auditieve toegankelijkheid. Het programma Gelijke Rechten welke rond 2006 speelde blijkt wel getekend maar niet geratificeerd te zijn. Voer voor juristen welke consequenties dit heeft. Het VN programma Universele rechten is inmiddels door beide Kamers van de Staten Generaal geratificeerd, nu is alle aandacht gericht op een goede invulling. Voor degenen die hier meer over willen lezen verwijzen we naar: http://www.stichtinghoormij.nl/items/nl-nl/nieuws/voor-iedereen/eerste-kamer-steunt-ratificatie-vnverdrag-voor-rechten-van-personen-met-een-handicap

Na de vergadering en lunch bleef men veelal om aan de cursus Zentangle mee te doen. In ruim een uur maakte iedereen aan de hand van uitleg van de docente een mooi mini kunstwerkje. Met ons veertienen samen bleek dit een nog mooier kunstwerk op te leveren. Heel mooi, maar het mooist was toch wel dat niemand tijdens de hele les de vinger op moest steken om te melden dat men het niet had begrepen/verstaan. Het geheim? Een uitstekende ringleiding, consequent goed inspreken door de docente in de  draadloze microfoon en ook systematisch langgzzaamm en dui-de-lijk spreken droegen alle bij aan een uitstekend spraakverstaan. Dit moet alle aanwezigen gesterkt hebben in het idee, dat een cursus volgen zeker tot de mogelijkheden hoort. We zijn benieuwd naar andere kunstwerkjes.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.