wees auditief toegankelijk
Blog » Apps om Meniere te verlichten (uit DOOF)

Apps om Meniere te verlichten (uit DOOF)

Gepubliceerd op 4 november 2015 om 14:37

Tinnitus, ofwel oorsuizen, is een aandoening waarbij iemand constant hinderlijke tonen zoals piep-, sis-, fluit- of bromgeluiden hoort die een ander niet hoort. Er zijn verschillende apps om die geluiden op de achtergrond te schuiven. Wij ontlenen dit overzicht aan DOOF: doof.nl/nieuws/apps-om-tinnitus-te-verlichten/29369.

 

Apps om tinnitus te verlichten

 

Muziekapp Tinnitracks
De app Tinnitracks van Stardup Sonormed pakt het probleem aan met het beluisteren van muziek. Na het downloaden van de app uit de appstore voer je je tinnitusfrequentie in en kun je je favoriete muziek uploaden. De software van de app filtert daar dan de juiste frequentie van de tinnitus uit. De muziek is gefilterd en kan worden gedownload.
Omdat overactieve zenuwcellen storende geluiden in het oor veroorzaken, zorgt de app ervoor dat de hyperactiviteit omlaag gebracht wordt. ‘Dit kan door dagelijks minstens anderhalf uur te luisteren naar muziek waar de frequentie van jouw tinnitus is uitgefilterd. Door de muziektraining kalmeren de overactieve zenuwcellen en neemt de sterkte van de tinnitus af’, aldus de ontwikkelaars van Tinnitracks.
De app is te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store.

In balans met Tinnitus Balance
Phonak heeft een app ontwikkeld, Tinnitus Balance, waarbij je het geluid van de muziek een effectiviteitwaardering kunt geven. Hierdoor bereik je het hoogst gewenste effect, optimaal aangepast aan je klachten. Met de resultaten kun je met een audicien tijdens een bezoek bij een vestiging van Phonak een geluidsplan opstellen. Deze app is onderdeel van een tinnitusbeheerprogramma, dat wordt aangeboden door een audicien met ervaring in het stellen van diagnoses en het beheren van tinnitus.
De app is gratis verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store.

Knapperend kampvuur
Heb je meer behoefte aan rustgevende geluiden als zingende vogels, een knapperend kampvuur of een kabbelend beekje? Dan kun je de app Oticon Tinnitus Sound van Oticon A/S downloaden. Deze app bevat een aantal ‘verlichtende’ geluiden. De app biedt tijdelijke verlichting ten tijde van irritante of dominante geluiden. Het helpt de aandacht van tinnitus af te leiden. De app is bedoeld voor mensen die al gediagnosticeerd zijn en boven de 18 jaar oud zijn. Er staan ook twee oefeningen op die helpen ontspannen en rustig te blijven. De Oticon-app kan worden gebruikt met de Oticon draadloze tinnitus hoortoestellen, verbonden met de Oticon Streamer Pro.
Ook deze app is gratis te downloaden uit de App Store en Google Play Store.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.