Extra krediet voor stimulering (auditieve) toegankelijkheid in Nijmegen

Gepubliceerd op 13 juli 2015 om 13:00

Wil je als slechthorende "mee doen" bij wijkbijeenkomsten of culturele activiteiten dan is een ringleiding een geweldig goed hulpmiddel: je krijgt zo kristalhelder geluid in je oor. Nijmegen heeft al aardig wat ringleidingen. Helaas functioneren ze niet allemaal even goed of ze ontbreken. Meldt dit aan ons.
In het stadskantoor kan men terecht voor informatie, het vernieuwen van paspoort en rijbewijs en voor de formulierenbrigade. Er komen daar veel mensen en het bleek erg rumoerig.

Voor verdere verbetering van de (auditieve) toegankelijkheid heeft GroenLinks raadslid Rachel Ranshuijsen gepleit voor een nieuw jaarlijks krediet van 100.000€ (voor de jaren 1916-1918). De gemeenteraad heeft dit verzoek gehonoreerd waardoor dus voor bovenstaande problemen die U bij ons rapporteert een oplossing kan worden gevonden. Daarnaast is er dan geld voor het verbeteren of aanleg van: rolstoeltoegankelijke openbare toiletten in het centrum, het vernieuwen van op-en afritten in de binnenstad en het realiseren van wachtruimten bij bushaltes in het centrum.

Heeft u zelf nog wensen? Meldt het ons!

Overzichten betreffende auditeve voorzieningen vindt U via de links: http://www.toegankelijknijmegen.nl/toegankelijk/toe_view.asp?lan_id=1&zok_code=toegankelijkheid_nederland

https://www.hoorwijzer.nl/zoek-en-kies/gebouwen-met-voorziening.html

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.